Spaans voor op reis deel 1

Wat?

Deze module is bedoeld voor mensen die naar Spaanstalige landen op vakantie willen gaan en geen enkele of slechts een zéér beperkte basiskennis hebben van de Spaanse taal. De leerstof is praktisch, zodat je het geleerde meteen kunt toepassen in de praktijk: alle praktische dingen die je normaal tegenkomt tijdens een verblijf in een Spaanstalig land, komen aan bod.

Natuurlijk mag je niet verwachten op het einde van de cursus vloeiend Spaans te spreken, maar met de voorbeeldzinnen uit de dialoogjes en de aangeleerde woordenschat kom je al heel ver!

Je leert jezelf voorstellen, je telefoonnummer en mailadres doorgeven, de voorwerpen uit je valies benoemen, de weg vragen en uitleggen, iets bestellen op restaurant, een praatje aanknopen met een Spaanssprekende, over het weer praten, een kamer reserveren in een hotel, je verplaatsen met het openbaar vervoer, de weg vragen en uitleggen, een taxi bestellen, informatie vragen in het bureau van toerisme, je uit de slag trekken bij de dokter en de tandarts, aangifte doen bij de politie, je probleem aankaarten bij de ambassade of het consulaat...

We lezen korte teksten. We leren de essentie uit een aantal eenvoudige, geschreven documenten te halen, ook al begrijpen we nog niet alle woorden.
We doen ook kleine schrijfopdrachten. Bijvoorbeeld : een e-mail naar je Spaanstalige vrienden schrijven, een aangifte voor diefstal of ongeval invullen ... We spreken veel. Dankzij frequente, korte spreekoefeningen overwinnen we onze spreekangst en gaan we een stuk vlotter spreken.

We luisteren ook naar authentieke geluidsfragmenten. Zo geraken we vertrouwd met de juiste uitspraak en leren we de Spaanstaligen beter begrijpen.
Grammatica komt uiteraard ook aan bod, maar is geen doel op zichzelf: het gaat om wat je nodig hebt om je uit de slag te kunnen trekken. Elke maand behandelen we één grammaticaal item zoals bijv. de imperativo om iets te kunnen bestellen op restaurant of om iets te kopen op de markt.

We gebruiken geen handboek. De cursus staat op het leerplatform en kan door de cursist worden afgeprint indien gewenst of bekeken via Ipad bijv.

En uiteraard gaan we op citytrip naar Spanje om alles grondig in te oefenen! Lees alvast een verslagje over één van onze Spanje trips in de rubriek “Nieuws” op het leerplatform.

 

Kostprijs

Dit kortlopend pakket kost € 95. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september. Een verlenging vanaf januari behoort tot de mogelijkheden.

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
ma 18u10 - 21u15
Periode: 20/01/2020 - 01/06/2020
Gesloten
Campus: Heist | Heistlaan
Tijdstip:
di 13u30 - 16u35
Periode: 08/09/2020 - 23/01/2021
Gesloten

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!