Begeleider in de kinderopvang

Wat?

Altijd al gedroomd van een job in de kinderopvang, centrum voor kinderzorg, gezinsopvang, buitenschoolse opvang of kleuterklas? Op zoek naar uitdaging en werkzekerheid? In deze opleiding leer je alles over kinderen en kinderopvang tussen 0 en 12 jaar.  Je leert professioneel omgaan met baby’s en lagere schoolkinderen, stimuleert hen in de verschillende ontwikkelingen in hun leven aan de hand van aangepaste activiteiten in een aangename en speelse omgeving. 

De modules worden in gecombineerd onderwijs georganiseerd (afstandsonderwijs en contactonderwijs). Je studieduur is standaard twee jaar maar kan aangepast worden naar eigen mogelijkheden.  Een aangepast traject en/of vrijstellingen zijn in samenspraak met de trajectbegeleider.

Samen met aanvullend algemene vorming kan je het diploma begeleider in de kinderopvang behalen.  Anderzijds ontvang je enkel het certificaat waarmee je ook aan de slag kan. Instappen kan in september en februari.

Aantal lestijden

De modules omvatten 1280u waarvan 640u stage:

Opvoeding schoolgaand kind
Hygiëne schoolgaand kind
EHBO schoolgaand kind
Omgaan met ouders schoolgaand kind
Spelorganisatie
Observatie schoolgaand kind
Diversiteit schoolgaand kind
Visie schoolgaand kind
Visie kinderopvang
Verzorging kinderopvang
Hygiëne kinderopvang
Omgaan jonge kind
Verzorging jonge kind
Spelorganisatie jonge kind
Visie jonge kind
Omgaan ouders jonge kind
Stages

 

Organisatie van de opleiding

De lessen gaan door op de campus “Sint-Andries” (hoofdzetel) en omvatten contactonderwijs en een deel afstandsonderwijs. 

Elke module kost normaal € 1,5 per lestijd qua inschrijvingsgeld, maar er geldt een plafondbedrag van € 300 per semester plus, je kan in veel gevallen gedeeltelijke of volledige vrijstelling krijgen van inschrijvingsgeld. Inschrijven kan (voorlopig nog) niet online; je komt best langs op een infomoment of op ons secretariaat in Sint-Andries voor de praktische regeling. Voor praktische info (proeven, vrijstellingen, prijzen, begeleiding...) kan je ook contact nemen met onze trajectbegeleiders.

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Inschrijven of info?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!