Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang

Wat?

Wil je werken met kinderen tussen 3 en 12 jaar of zorg aanbieden in de kleuterklas? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.  Een variërende, boeiende job met werkzekerheid in een speelse omgeving.  Je leert creatief aan de slag gaan met en voor kinderen, in een aangename sfeer waardoor hun ontwikkeling verder wordt gestimuleerd.

Samen met aanvullend algemene vorming kan je het diploma begeleider in de buitenschoolse kinderopvang behalen.  Anderzijds ontvang je enkel het certificaat waarmee je ook aan de slag kan.

De modules worden in gecombineerd onderwijs georganiseerd (afstandsonderwijs en contactonderwijs). Je studieduur is standaard anderhalf jaar maar kan aangepast worden naar eigen mogelijkheden.  Een aangepast traject en/of vrijstellingen zijn in samenspraak met de trajectbegeleider.

Instappen kan in september en februari.

Aantal lestijden

De modules omvatten 920u, waarvan 480u stage.

Opvoeding van het schoolgaand kind
Hygiëne van het schoolgaand kind
EHBO van het schoolgaand kind
Omgaan met ouders van het schoolgaand kind
Spelorganisatie schoolgaand kind
Observatie schoolgaand kind
Diversiteit schoolgaand kind
Visie schoolgaand kind
Visie kinderopvang
Verzorging kinderopvang
Hygiëne kinderopvang
Stages

 

Organisatie van de opleiding

De lessen gaan door op de campus “Sint-Andries” (hoofdzetel) en omvatten contactonderwijs en een deel afstandsonderwijs. 

Elke module kost normaal € 1,5 per lestijd qua inschrijvingsgeld, maar er geldt een plafondbedrag van € 300 per semester plus, je kan in veel gevallen gedeeltelijke of volledige vrijstelling krijgen van inschrijvingsgeld. Inschrijven kan (voorlopig nog) niet online; je komt best langs op een infomoment of op ons secretariaat in Sint-Andries voor de praktische regeling. Voor praktische info (proeven, vrijstellingen, prijzen, begeleiding...) kan je ook contact nemen met onze trajectbegeleiders.

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Inschrijven of info?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!