Logistiek assistent

Wat?

Verzorgingsinstellingen zijn continu op zoek naar bekwaam personeel. Als logistiek assistent ondersteun je zorg- en verpleegteams in ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische instellingen, dagcentra of andere gezondheidsvoorzieningen in de social profit-sector. Je wordt opgeleid voor een gevarieerd takenpakket: onderhoud van materiaal, intern transport van patiënten/bewoners, huishoudelijke taken, hotelactiviteiten, ondersteunen van animatie en beperkte administratieve taken.

Van bij de start van je opleiding maak je kennis met de praktijk: je doet stage in een verzorgingsinstelling en raakt zo snel vertrouwd met de werkvloer.

De opleiding duurt twee semesters/één schooljaar. Na of samen met de opleiding logistiek assistent kan je doorgroeien en de kwalificaties verzorgende en zorgkundige behalen. Wie naast het certificaat ook graag zijn diploma secundair onderwijs wil behalen, volgt tijdens of na de opleiding logistiek assistent ook nog de opleiding aanvullende algemene vorming.

Aantal lestijden

De opleiding logistiek assistent omvat 510 lestijden, en omvat de volgende modules:

Communicatief gedrag 40 lestijden
Basis logistieke vaardigheden in de zorgsector 40 lestijden
Logistieke vaardigheden in de zorgsector 40 lestijden
EHBO 20 lestijden
Hef-en tiltechnieken 20 lestijden
Onderhoud in de zorgsector 40 lestijden
Werken in de zorgsector 40 lestijden
Begeleide intervisie 1 - 2 10 en 10 lestijden
Individuele praktijkbegeleiding 1 - 2 60 en 60 lestijden
Individuele praktijkbegeleiding logistiek 1 - 2 80 en 50 lestijden

 

Organisatie van opleiding

De lessen gaan door op de campus “Kasteeltje” (Kursaalstraat Heist), en omvatten contactonderwijs en een deel afstandsonderwijs. De opleiding omvat ook bezoeken aan zorginstellingen.

Elke module kost normaal € 1,5 per lestijd qua inschrijvingsgeld, maar er geldt een plafondbedrag van € 300 per semester plus, je kan in veel gevallen gedeeltelijke of volledige vrijstelling krijgen van inschrijvingsgeld. Inschrijven kan (voorlopig nog) niet online; je komt best langs op een infomoment of op ons secretariaat in de Heistlaan voor de praktische regeling. Volgde je eerder al een opleiding personenzorg, of heb je werkervaring in de zorgsector? Neem dan zeker contact met onze trajectbegeleider: misschien kan je aanspraak maken op vrijstellingen!

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Inschrijven of info?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!