Extra kinderzorg: attest baby's en peuters

Wat?

Wil je aan de slag als kinderbegeleider met kinderen tussen 0 en 3 jaar?  Moet je nog je kwalificatie behalen tegen 2024 om aan de slag te blijven als kinderbegeleider?  Dan is deze opleiding iets voor jou!

In deze opleiding leer je hoe je op een professionele manier baby’s en peuters kan begeleiden en verzorgen naargelang hun ontwikkeling.  Met dit attest heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan in een groepsopvang of om zelf een gezinsopvang te starten.

Mogelijkheid om te volgen met aanvullend algemene vorming.

De modules worden in gecombineerd onderwijs georganiseerd (afstandsonderwijs en contactonderwijs). Je studieduur is standaard anderhalf jaar maar kan aangepast worden naar eigen mogelijkheden.  Een aangepast traject en/of vrijstellingen zijn in samenspraak met de trajectbegeleider.

Instappen kan in september en februari.

Aantal lestijden

De modules omvatten 960 lestijden waarvan 480u stage:

Hygiëne schoolgaand kind
Omgaan ouders schoolgaand kind
Observatie schoolgaand kind
Diversiteit schoolgaand kind
Visie kinderopvang
Verzorging kinderopvang
Hygiëne kinderopvang
Omgaan jonge kind
Verzorging jonge kind
Spelorganisatie
VIsie jonge kind
Omgaan ouders jonge kind
Stages

 

Organisatie van de opleiding

De lessen gaan door op de campus “Sint-Andries” (hoofdzetel) en omvatten contactonderwijs en een deel afstandsonderwijs. 

Elke module kost normaal € 1,5 per lestijd qua inschrijvingsgeld, maar er geldt een plafondbedrag van € 300 per semester plus, je kan in veel gevallen gedeeltelijke of volledige vrijstelling krijgen van inschrijvingsgeld. Inschrijven kan (voorlopig nog) niet online; je komt best langs op een infomoment of op ons secretariaat in Sint-Andries voor de praktische regeling. Voor praktische info (proeven, vrijstellingen, prijzen, begeleiding...) kan je ook contact nemen met onze trajectbegeleiders.

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Ter plaatse
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
Periode: 02/09/2019 - 31/01/2020

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Inschrijven of info?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!