NT2 Eerste keuzehulp

WELKE CURSUS MOET IK KIEZEN?

De beginnerscursus (niveau 1) duurt 120 lesuren. Vanaf niveau 2 kan je kiezen: als je vooral gesproken Nederlands wil verstaan en zelf goed Nederlands wil leren spreken, kies je een mondelinge module (60 lesuren). Als je vooral Nederlands wil leren lezen en schrijven (ook digital), kies je een schriftelijke module (60 lesuren). Natuurlijk kan je ook mondeling en schriftelijk combineren: de lessen gaan door op verschillende momenten.

Kan je al beter Nederlands spreken, maar heb je nog moeite met schrijven: dan kan je voor spreken in een hoger niveau zitten dan voor schrijven. Zo volg je de cursus die het beste past bij wat jij nodig hebt om goed en vlot Nederlands te leren.

In de eerste les vertel je best aan je leraar waarvoor jij Nederlands wil leren: voor je werk, om te communiceren met collega’s en cliënten? voor je vrije tijd? voor je huishouden? om het schoolwerk van je kind te kunnen volgen? om zelf naar school te kunnen gaan? Je leraar zorgt ervoor, dat je in de lessen leert wat jij nodig hebt!

Er zijn lessen overdag (in de voormiddag en/of in de namiddag) en ’s avonds: jij kiest, wanneer je les wil en kan volgen. Wil je heel snel Nederlands leren? Dan kies je een intensieve cursus en kom je 4 of 5 keer per week naar de les. Heb je niet zoveel tijd? Dan kies je een minder intensieve cursus en kom je 2 of 3 keer per week naar de les.

Gaat leren moeilijk voor jou? Heb je het (erg) lastig met Nederlands? Dan kan je een aangepaste cursus (verlengd traject) kiezen: het tempo is veel rustiger, je krijgt meer tijd om te oefenen… Dit traject wordt bepaald in overleg met het Agentschap en ons centrum. Of leer je heel vlot en gemakkelijk? Dan kan je een versneld traject kiezen: je leert hetzelfde op kortere tijd en gaat sneller vooruit. Dit traject wordt bepaald in overleg met het Agentschap en ons centrum.

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Inschrijven of info?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!