NT2 Extra troeven van CVO Altus

Optimale slaagkansen voor al onze cursisten!

Remedial teaching

cursisten die later gestart zijn of een tijd afwezig geweest zijn, kunnen gratis remediëringslessen volgen. Bespreek dit met de lesgever.

Individuele trajectbegeleiding

Vóór de start van je traject

Op het secretariaat geven de medewerkers informatie over onze cursussen. Zij vragen wat jij wil en dan kiezen jullie samen het beste traject voor jou. De school houdt natuurlijk rekening met de informatie van het Agentschap voor Inburgering en Integratie, het OCMW, de VDAB, de werkgever…

Bij de start van je traject

Waarom leer jij Nederlands? Wat is jouw situatie? Tijdens de eerste lessen zal de lesgever je een vragenblad geven. De lesgever houdt rekening met deze informatie. Je krijgt deze vragen bij elk niveau opnieuw want je situatie kan veranderen!

Tijdens je traject

Je lesgever zal zo veel mogelijk oefeningen geven die voor jou interessant zijn. (vb. Als je geen kinderen hebt, moet je niet telefoneren naar de school van je kinderen…)

Heb je specifieke vragen of problemen? Zijn de lessen veel te moeilijk? Zijn de lessen te gemakkelijk? Ben je lang ziek geweest? Zoek je een andere cursus? Zoek je een extra cursus? Bespreek deze problemen met je lesgever. Die weet het best hoe jij functioneert in de klas. Als de lesgever zelf problemen opmerkt, dan zal hij / zij jou hier zeker over aanspreken. Het kan zijn dat jouw lesgever de trajectbegeleider van de school contacteert. Samen gaan zij dan op zoek naar een oplossing voor jou. 

Op het einde van je traject

Na jouw traject geven we graag informatie over verdere opleidingen, informele oefenkansen Nederlands, vrije tijd en werk. We verwijzen je ook graag door naar organisaties die je de nodige info kunnen geven.

Trajectbegeleider: Mevr. Elsy Tyvaert

Leerplatform WEBSCHOOL

Iedere cursist krijgt toegang tot ons gratis digitaal leerplatform Webschool. Wie wil, kan zo verder Nederlands oefenen buiten de lessen. In het OLC (zie verder) kunnen de cursisten oefeningen maken op de computers.

Extra oefenkansen

In ons openleercentrum (OLC) kunnen de cursisten oefeningen maken op de computers.

We bieden heel wat oefenkansen buiten de lessen. Daarvoor werken we samen met verschillende partners: andere scholen, het Agentschap voor Integratie en Inburgering, de diversiteitsdienst Stad Brugge, de VDAB, de Vrijwilligerscentrale, de openbare bibliotheek, hogescholen, enz. Zo spelen we maximaal in op jullie noden en interesses!

Op het programma: toneel voor anderstaligen, infomarkt bij de VDAB, infomarkt vrijwilligerswerk, filmvoorstellingen, praattafels, multiculturele avonden, sprekers in de klas, lid worden van een koor voor anderstaligen, lid worden van een toneelgezelschap voor anderstaligen, bezoek aan de bibliotheek, bezoek aan het Huis van de Bruggeling, enz.

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Inschrijven of info?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!