Spaans voor op reis deel 2

Wat?

Deze module is bedoeld voor mensen die naar Spaanstalige landen op vakantie willen gaan en reeds een niveau 1 van Spaans of een module 1 van “Spaans op reis” volgden. De leerstof is praktisch, zodat je het geleerde meteen kunt toepassen in de praktijk: alle praktische dingen die je normaal tegenkomt tijdens een verblijf in een Spaanstalig land, komen aan bod.

Natuurlijk mag je niet verwachten op het einde van de cursus vloeiend Spaans te spreken, maar met de voorbeeldzinnen uit de dialoogjes en de aangeleerde woordenschat kom je al heel ver!

In module 2 leer je je plan trekken bij de dokter, bij de tandarts, op de spoeddienst van het ziekenhuis en in de apotheek. Je leert gebruik maken van het openbaar vervoer : bus, tram, trein, metro, vliegtuig …nemen. Je leert de weg vragen en uitleggen, een taxi bestellen, informatie vragen in het bureau van toerisme en online info zoeken, aangifte doen bij de politie, je probleem aankaarten bij de ambassade of het consulaat. Je leert ook al een en ander over Midden-en Zuid-Amerika : toffe reisbestemmingen en bezienswaardigheden bijvoorbeeld.

We lezen korte teksten. We leren de essentie uit een aantal eenvoudige, geschreven documenten te halen, ook al begrijpen we nog niet alle woorden.
We doen ook kleine schrijfopdrachten. Bijvoorbeeld : een e-mail naar je Spaanstalige vrienden schrijven, een aangifte voor diefstal of ongeval invullen ...

We spreken veel. Dankzij frequente, korte spreekoefeningen overwinnen we onze spreekangst en gaan we een stuk vlotter spreken.

We luisteren ook naar authentieke geluidsfragmenten. Zo geraken we vertrouwd met de juiste uitspraak en leren we de Spaanstaligen beter begrijpen.
Grammatica komt uiteraard ook aan bod, maar is geen doel op zichzelf: het gaat om wat je nodig hebt om je uit de slag te kunnen trekken. Elke maand behandelen we één grammaticaal item zoals bijv. de imperativo om de instructies van de arts of verpleegkundige te begrijpen.

We gebruiken geen handboek. De cursus staat op het leerplatform en kan door de cursist worden afgeprint indien gewenst of bekeken via tablet bijv. We integreren ook de oefenkansen van het We Connect-lokaal (een klas met bijzondere samenwerkingsmogelijkheden, ook voor wie op afstand wil meerwerken).

En uiteraard organiseren we een aanvullende citytrip naar Spanje om alles grondig in te oefenen! Lees alvast een verslagje over één van onze Spanje trips in de rubriek “Nieuws” op het leerplatform.

Kostprijs

Dit kortlopend pakket kost € 90,00.

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Heist | Kasteeltje
Tijdstip:
di 13u30 - 16u35
Periode: 21/01/2020 - 02/06/2020
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
do 08u50 - 11u55
Periode: 23/01/2020 - 04/06/2020

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!