Frans 1

Wat?

Deze cursus start vanaf nul: hij richt zich dus idealiter tot mensen die nog geen enkele kennis hebben van de Franse taal, of wiens kennis uiterst beperkt is. De nadruk ligt op wat je praktisch met de taal kan doen: gesproken Frans verstaan, korte en eenvoudige geschreven boodschappen leren begrijpen, je mondeling uitdrukken en (heel beperkt) schrijven.

Je leert er o.a. hoe je mensen begroet en hoe je afscheid neemt, hoe je jezelf voorstelt (woonplaats, beroep, leeftijd, nationaliteit), hoe je kunt uitdrukken waar je wel of niet van houdt, spreken over het weer, het weerbericht in de krant ontcijferen, hoe je de tijd uitdrukt in het Frans (hoe laat het is, dagen van de week, maanden van het jaar, seizoenen, delen van de dag); je leert een afspraak maken in het Frans, de menukaart lezen en bestellen in een eenvoudig restaurant of een snackbar.

Woordenschat en grammatica komen uiteraard ook aan bod, maar zijn geen doel op zichzelf: het gaat om wat je nodig hebt om je uit de slag te kunnen trekken. In het eerste jaar wordt natuurlijk ook ruime aandacht besteed aan uitspraak en spelling (inclusief de Franse accenttekens).

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

 

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
wo 18u10 - 21u15
Periode: 09/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!