Spaans voor op reis deel 3

Wat?

Deze module is bedoeld voor mensen die naar Spaanstalige landen op vakantie willen gaan en reeds een ‘Spaans op reis’ 2 of een niveau 1 Spaans hebben gevolgd of basiskennis hebben van de Spaanse taaL.

We bouwen verder op wat we reeds leerden in de vorige cursus en behandelen thema’s zoals : specifieke informatie vragen in het reisagentschap over excursies en bezienswaardigheden, een klacht formuleren bij de politie, wat te doen bij verlies van bagage in Spanje, een online of telefonische reservatie maken, de diensten van het hotel evalueren, kennismaken met Spaanse en Latijns-Amerikaanse gastronomie, de munteenheden in Centraal en Latijns-Amerika leren gebruiken, de Spaanstalige boodschappen in de luchthaven en in het vliegtuig begrijpen, de boot nemen, een citytrip samenstellen, een avontuurlijke eco trip met de rugzak ondernemen….
We leren ook over de typische Spaanse fiestas zoals de “Tomatina”, de “fiesta de la Rosa del azafrán”, de “Moros y Cristianos”, de “Fallas”, de “Romería del Rocío”, de “Sanfermines”, la “fiesta del Colacho”....
We behandelen ook culturele en gastronomische aspecten van verschillende streken van Spanje zoals Castilla-La Mancha, Cataluña, País Vasco, Andalucía, Extremadura, Galicia…..
Dankzij frequente spreekopdrachten overwin je je spreekangst en ga je een stuk vlotter spreken. Je luistert ook naar authentieke geluidsfragmenten. Zo geraak je vertrouwd met de juiste uitspraak en leer je Spaanstaligen vlotter begrijpen.
Grammatica komt uiteraard ook aan bod maar is geen doel op zich: het gaat om wat je nodig hebt om je uit de slag te kunnen trekken. Elke maand behandelen we één grammaticaal item zoals bijv. de pretérito perfecto compuesto om te kunnen vertellen aan je Spaanssprekende vrienden wat je die dag hebt gedaan.

Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je een groepsopdracht zoals een daguitstap samenstellen naar Toledo waarbij je gaat info opzoeken, een schriftelijk schema opstellen en daarna een mondelinge uitleg geven aan de medecursisten.

We gebruiken geen handboek. De cursus staat op het leerplatform en kan door de cursist worden afgeprint indien gewenst of bekeken via Ipad bijv.

Kostprijs

Dit kortlopend pakket kost € 95,00. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
do 08u50 - 11u55
Periode: 10/09/2020 - 23/01/2021
Gesloten

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!