Spaans Opfris niveau 5

Wat?

De cursus Spaans opfris niveau 5 richt zich tot cursisten die al minstens – recent of in het verleden - de eerste 4 niveaus Spaans gevolgd hebben en graag eens de basisgrammatica en –woordenschat van de voorgaande niveaus in één jaartje willen herhalen om dan voorbereid te kunnen doorstromen naar het volgende niveau.

De cursus kan allerlei thema’s omvatten die jaarlijks worden aangepast op basis van de tijdsgeest en behoeftes van de maatschappij. Ook is er altijd ruimte om de actualiteit in de klas binnen te brengen en daarmee aan de slag te gaan.

De bedoeling is om de belangrijkste grammaticale items nog eens op een rijtje te zetten en aan de hand van schriftelijke en vooral mondelinge oefeningen alles goed onder de knie te krijgen. Uiteraard komen alle vaardigheden aan bod en gaan we ook goed oefenen op luisteren en begrijpen, schrijven en spreken.
Voor de schrijfoefeningen werken we vooral met praktische opdrachten uit het dagelijks leven zoals een mail opstellen met een vraag naar info of een berichtje vanuit je vakantieadres naar je Spaanse vrienden.
De spreekoefeningen kunnen heel ruim gaan van onderwerpen die direct met het thema uit de hoofdstukken te maken hebben tot onderwerpen aangebracht door de cursist zelf of thema’s uit de actualiteit. We proberen ook gastsprekers uit Spaanssprekende landen uit te nodigen om de luister-en spreekervaring authentieker te maken. We maken gebruik van verschillende soorten luisterfragmenten zoals gesprekken, interviews, publiciteit, nieuwsitems. Het begrijpend lezen komt zeker ook aan bod als basis voor een klasgesprek bijvoorbeeld.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

 

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
di 08u50 - 11u55
Periode: 08/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten
Campus: Maldegem
Tijdstip:
do 18u10 - 21u15
Periode: 10/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten
Campus: Heist | Heistlaan
Tijdstip:
vr 13u30 - 16u35
Periode: 11/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!