Spaans opfris

Wat?

De cursus “Opfris” richt zich tot mensen die minstens een niveau 3 of de hiermee overeenkomende leerdoelen hebben verworven en eens een en ander grondig willen opfrissen. Er wordt verwacht dat je kennis hebt van het gebruik van ser en estar, de imperativo, de tiempos del pasado, pronombres en preposiciones en de subjuntivo. De bedoeling is om in samenspraak met de cursisten enerzijds een aantal grammaticale thema’s grondig te herhalen aan de hand van veel spreekoefeningen en anderzijds te werken rond woordenschat en conversatie om alles grondig in te oefenen. We behandelen bijvoorbeeld thema’s in verband met logies en maaltijden, betaalmogelijkheden, doktersbezoek, problemen en klachten melden bij de politie, informatie opvragen over openbaar vervoer, reizen, wonen in de stad of op het platteland, informatie uit websites en artikels halen. We leren ook een presentatie geven over een vooraf voorbereid onderwerp.

En uiteraard komen alle vaardigheden : spreken, schrijven, lezen en luisteren voortdurend aan bod.

We werken ook rond actualiteit en belangrijke Spaanse fiestas en aan de hand van reportages over de belangrijkste Spaanse steden en streken leren we over de Spaanse cultuur, gastronomie, toerisme en vele ander interessante aspecten.

In deze cursus is het vooral belangrijk dat de cursisten zelf hun input kunnen geven over wat ze graag willen herhalen. In september doen we eerst een overleg ronde en kan iedereen zijn wensen formuleren. Op die manier ben je zeker dat jouw favoriete onderwerp aan bod zal komen!

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

Eventuele handboeken zijn niet inbegrepen, maar via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof!

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!