Frans 2

Wat?

Ben je geslaagd voor het eerste jaar Frans? Heb je de cursus Frans voor op reis gevolgd en heb je de smaak te pakken? Kan je je al een beetje behelpen in het Frans, maar voel je dat je nog heel wat basiskennis mist? Spreek je vaak zonder de werkwoorden te vervoegen? Dan is Frans 2 de geknipte module voor jou. We herhalen de items van het eerste jaar en bouwen verder met onderwerpen als Vrije tijd, Ziekte en gezondheid, Kleding en uiterlijk, Reizen naar het buitenland, Relaties …

Net zoals in het eerste jaar, ligt de nadruk op praktische vaardigheden. We lezen, luisteren, spreken en schrijven in functie van echte en alledaagse situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je je uit de slag trekt bij de apotheker, op de luchthaven, in een immobiliënkantoor ... We beluisteren gesproken boodschappen zoals op het station en in de trein, beschrijven mensen en plaatsen, sturen mailtjes, reserveren of bestellen per telefoon, leren een boodschap inspreken …

De grammatica wordt langzaam opgebouwd (het gebruik van de passé composé en de imparfait, de betrekkelijke voornaamwoorden qui en que … ) en is steeds in functie van de communicatieve vaardigheden. Het beheersen van deze basiskennis zal ongetwijfeld je zelfvertrouwen en spreekdurf vergroten. Frans is de taal van de liefde en doet ons dromen van zon en vakantie. Frans 2 is niet alleen een cursus van woordenschat en regeltjes. Er wordt ook wekelijks een portie cultuur en gezelligheid geserveerd. A bientôt !

Voor wie?

Om deze cursus te volgen, moet je Frans 1 met succes gevolgd hebben of via een toelatingsproef aantonen dat je beschikt over de vereiste voorkennis.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

 

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!