Frans 4

Wat?

Frans 4 start met een stevige herhaling van de reeds geziene leerstof. Na twee of drie maanden vakantie is dit niet alleen een goede opfrissing, maar tezelfdertijd een basis en houvast voor nieuwe cursisten.
 
Ook op dit niveau ligt de nadruk op praktische vaardigheden. We lezen, luisteren, spreken en schrijven in functie van echte en alledaagse situaties.
Je leert je mening over actuele onderwerpen weergeven en verdedigen, praten over je gevoelens en gezondheid, raad vragen en geven, een formele en informele brief schrijven, mailtjes beantwoorden, een reservatie maken, wijzigen of annuleren…
 
Grammaticaal worden de grote items uit de vorige jaren herhaald en uitgediept, maar de grammatica blijft functioneel. Het is een middel om de communicatie te vergemakkelijken. Een goede kennis van de grammatica vergroot de spreekdurf en het zelfvertrouwen.
 
Terwijl in de eerste jaren bijna uitsluitend gewerkt wordt met vereenvoudigd materiaal voor studenten, proberen we in Frans 4 al regelmatig eens authentiek materiaal te gebruiken, zoals een reportage en of een origineel krantenartikel.
 
De spreekoefeningen hebben in tegenstelling tot de kleine dialoogjes uit de lagere jaren al vaker een open karakter (klasgesprek, debat, opinie ...).

Voor wie?

Om deze cursus te volgen, moet je Frans 3 met succes gevolgd hebben of via een toelatingsproef aantonen dat je beschikt over de vereiste voorkennis.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

 

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
ma 18u10 - 21u15
Periode: 07/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!