Frans 6

Wat?

Meer nog dan in de voorgaande jaren leggen we in Frans 6 de nadruk op communiceren: je leert je duidelijk en vlot uitdrukken, zowel in formele als in informele situaties.

In informele situaties (bijvoorbeeld op het werk, op reis, in de klas) leer je een standpunt innemen en jouw mening verdedigen over actuele onderwerpen zoals klimaatspijbelaars, elektrisch rijden, de pensioenleeftijd, kinderopvang, vrije tijd, kangoeroewoningen…

In formele situaties leer je je behelpen in contacten met officiële instanties. Documenten invullen, een klacht formuleren, gepast reageren op ontvangen berichten…

Grammaticale correctheid, accurate uitspraak en correct gebruik van de woordenschat worden aan de hand van communicatieve taakgerichte activiteiten bijgebracht.

De lees- en luistervaardigheid worden verder getraind aan de hand van authentieke documenten uit kranten, tijdschriften, documentaires, radio- en televisieprogramma’s.

Als je Frans 6 hebt beëindigd, kan je een samenhangende tekst schrijven over gekende onderwerpen en kan je binnen een vertrouwde context actief deelnemen aan een discussie en je standpunten motiveren.

Voor wie?

Om deze cursus te volgen, moet je Frans 5 met succes gevolgd hebben of via een toelatingsproef aantonen dat je beschikt over de vereiste voorkennis.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 180 voor de jaarcursussen. Eventuele handboeken zijn niet inbegrepen, maar via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof!

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!