Frans 6

Wat?

Meer nog dan in de voorgaande jaren leggen we in Frans 6 de nadruk op communiceren: je leert je duidelijk en vlot uitdrukken, zowel in formele als in informele situaties.

In informele situaties (bijvoorbeeld op het werk, op reis, in de klas) leer je een standpunt innemen en jouw mening verdedigen over actuele onderwerpen zoals klimaatspijbelaars, elektrisch rijden, de pensioenleeftijd, kinderopvang, vrije tijd, kangoeroewoningen…

In formele situaties leer je je behelpen in contacten met officiële instanties. Documenten invullen, een klacht formuleren, gepast reageren op ontvangen berichten…

Grammaticale correctheid, accurate uitspraak en correct gebruik van de woordenschat worden aan de hand van communicatieve taakgerichte activiteiten bijgebracht.

De lees- en luistervaardigheid worden verder getraind aan de hand van authentieke documenten uit kranten, tijdschriften, documentaires, radio- en televisieprogramma’s.

Als je Frans 6 hebt beëindigd, kan je een samenhangende tekst schrijven over gekende onderwerpen en kan je binnen een vertrouwde context actief deelnemen aan een discussie en je standpunten motiveren.

Voor wie?

Om deze cursus te volgen, moet je Frans 5 met succes gevolgd hebben of via een toelatingsproef aantonen dat je beschikt over de vereiste voorkennis.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

 

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Maldegem
Tijdstip:
ma 18u10 - 21u15
Periode: 07/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
di 18u10 - 21u15
Periode: 08/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!