français (voor anderstaligen) - pour non-néerlandophones

Wat?

français para extranjeros | for foreigners | per stranieri | pentru străini| dla obcokrajowców | pour étrangers

In België is het belangrijk dat je een mondje Frans kan spreken. Voor veel jobs wordt een minimale kennis van de Franse taal gevraagd. Werk je in de horeca, ben je hier aan de slag als au pair, droom je van Brussel of Parijs, of wil je gewoon kunnen praten met je buren … een beperkte kennis van deze taal helpt je zowel hier als in het buitenland al een stuk vooruit.

Frans voor anderstaligen is een beginnerscursus Frans voor niet-Nederlandstalige cursisten. De leerstof is dezelfde als die van de gewone beginnerscursus Frans 1, maar de leerkracht houdt er rekening mee dat je weinig Nederlands kent en past de manier van lesgeven aan.

Dit is een cursus eenvoudige communicatie waarmee je leert je plan trekken in alledaagse situaties: jezelf voorstellen, de weg uitleggen, boodschappen doen, informatie vragen, problemen melden, een afspraak maken, over het weer praten … Je leert ook korte eenvoudig geschreven boodschappen begrijpen en zelfs al een beetje schrijven (een document invullen, een kort berichtje neerpennen, een sms versturen ...).

In de klas leer je de Franse taal op een communicatieve en interactieve manier. Daarna oefen je thuis nog eens de leerstof via ons leerplatform. Op deze manier worden alle communicatieve vaardigheden gestimuleerd.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

 

Campus
Tijdstip
Periode
Online
Campus: Sint-Andries
Tijdstip:
di 13u30 - 16u35
Periode: 08/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten
Campus: Heist | Heistlaan
Tijdstip:
do 18u10 - 21u15
Periode: 10/09/2020 - 10/06/2021
Gesloten

Ik wil me inschrijven

Bekijk hier waar en wanneer je de module kan volgen.

Infomomenten?

Extra vragen?

Zit je met prangende vragen omtrent een opleiding? Heb je een fout opgemerkt? Stuur ze via het contactformulier onze kant op!